GÜNCEL 24 ARALIK 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- DEM Parti Gençlik Meclisi kongresini gerçekleştirecek.

- Kurdistan İslam Topluluğu (CİK) Genel Başkanı Hafız Ahmed Turhallı, Türk devletini kuranların Kürt halkına karşı bir ihanet içerisinde olduğunu belirterek, Şeyh Said’in bu ihanete karşı halkının hak mücadelesine öncülük ettiğini söyledi.

- Dünyada son 30 yılda altın madenlerinde meydana gelen, Erzincan İliç’teki dâhil, 12 kazadan 8’i siyanürden kaynaklı. Buna rağmen çok uluslu ve yerli sermaye ucuz bir yöntem olarak siyanürlü altın aramaya devam ediyor. Devlet şirketlere imtiyaz tanıyor.

- “Abdullah Öcalan’a özgürlük, Kürt sorununa çözüm” hamlesi çerçevesinde başlayan Adalet Nöbetleri’ne destekler çığ gibi büyüyor. Adalet Nöbeti’ne katılan aileler, Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit kalkana kadar, eylemlerin süreceğini söylüyor.

- Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın tutuklanıp tecrit edilmesindeki asıl amacın halkın iradesini kırmak olduğunu vurgulayan Hukukçu Xalid Omer, ancak bu durumun halkın savaşmasını ve direnmesini engellemediğini belirtti.