GÜNDEM 1 HAZİRAN 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Kayıp yakınlarının Kurdistan ve Türkiye merkezlerindeki eylemleri takip edilecek.

- PKK YK üyesi Murat Karayılan, gerillanın 15 Ağustos’un 40., 1 Haziran Hamlesinin de 20. yılını tamamladığını belirterek, “21’inci yıl mücadelesinde de her bir HPG ve YJA STAR gerillası kadir olduğu zafer yürüyüşünde önemli başarılara imza atacaktır" dedi.

- Şenyaşar Ailesi’nden YJA Star gerillası Sema Brûsk, “Emine Ana’nın bu adaletsiz sisteme karşı aylardır sürdürdüğü mücadeleden büyük bir moral ve güç alıyorum” dedi.

- Kuzey ve Doğu Suriye'nin Amûdê kentinin tek sineması olan Şehrazat Sineması, burada film izlerken katledilen yüzlerce Kürt çocuğunun anısını yaşatmak için çok amaçlı kültür merkezi olarak yeniden inşa edilecek.

- Türk devletinin saldırılarını seçimleri sabote etme girişimi olarak değerlendiren Salih Müslim, “Türk devleti, seçimlere karşı muazzam bir tahammülsüzlük yaşıyor. Fakat Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi, muhakkak bu seçimleri gerçekleştirecektir" dedi. 

- İmralı zindanında tecrit altında rehin tutulan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan, iradesi ve sergilediği direnişiyle başarıyı kaçınılmaz kıldı.