GÜNDEM 10 ARALIK 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın kitapları için ilan edilen 10 Aralık okuma günü etkinlikleri takip edilecek.

- PAJK Zindan Komitesi Üyesi Nejbir Siirt, "Önderliğimizin fiziki özgürlüğünü ve Kürt sorununda çözüm zeminini yaratacak gücümüz var" diyerek, tutsakların direnişini sahiplenmeye ve örgütlü mücadeleye çağırdı.

- Türk hükümetinin 2015’ten beri sürdürdüğü savaşın insani, siyasi ve ekonomik maliyetine işaret eden İHD Eşbaşkanı Küçükbalaban, halbuki meselenin diyalogla çözülebileceğini söyledi.

- Devlet tarafından Kürt kadın gazetecilere yönelik sistematik bir saldırı politikası izlendiğini ifade eden MKG kurucularından Roza Metina, örgütlenmenin önemine dikkat çekti

- HEDEP Amed İl Eşbaşkanı Abbas Şahin, Kürt illerine uyuşturucunun bilinçli bir şekilde sokulduğunu belirterek, gençlerin uyuşturucuya teşvik edilip politik duruşlarının engellenmeye çalışıldığını söyledi.

- Torba yasayla cumhurbaşkanına keyfi yetkiler de verildiğini ifade eden Sezai Temelli, “Kimin KDV’si indirilecek, kimin KDV’si çıkartılacak, kim hak edişi ödeyecek ya da ödemeyecek cumhurbaşkanı karar verecek’ diyor.

- Hazırlanan Toplumsal Sözleşme Taslağının tüm Kuzey ve Doğu Suriye halklarını kapsadığın belirten Cizre Bölgesi Demokratik Özerk Yönetimi Yasama Meclisi Eş Başkanı Hikmet Hebîb, tüm bileşenlerin önerilerinin dikkate alındığını vurguladı.

- Şam hükümetinin ablukası ve Türk devletinin saldırıları altında olan Til Rifet’te 17 bin 591 kişinin yaşamı tehdit altında. Akaryakıt sıkıntısı tüm ilçede elektrik kesintilerine yol açarken, hastaneler hizmet veremeyecek duruma geldi.