GÜNDEM 10 KASIM 2021

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-Hava sahasının açık tutması olasılığına karşı da savaşçılarını eğittiklerini söyleyen QSD Komutanlarından Çiya Firat, “Halklarımızı koruyacak tecrübeli, cesur ve fedakar bir gücümüz var. Hazırlıklarımız bunun içindir” dedi.

- Türk devletinin Medya Savunma Alanları'na yönelik işgal saldırılarına karşı savaşan YJA Star gerillaları, Bêrîtan çizgisinde mücadele ederek düşmanı yenilgiye uğratacaklarını belirtti.

- Yıllarca işkenceye ve faili meçhul cinayetlere karşı mücadele eden İHD Eşbaşkanı Avukat Eren Keskin, eski MİT’çi Mehmet Eymür’ün itiraflarının, devlet aklının hiç değişmediğini gösterdiğini belirterek, “Şu anda 1990’ların devlet aklı iktidarda” dedi.

- Hakların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Muazzez Orhan, halkın olmadığı 2022 yılı bütçesinin, tek adamın isteği ve talimatıyla Saray’a, savaşa ve yandaşa hazırlandığını söyledi.

-Polonya-Belarus sınırında mahsur kalan göçmenleri ziyaret edeceklerini belirten KNK yaptığı açıklamada, dünyanın ve özellikle Avrupa'nın bir kez daha mülteci kriziyle karşı karşıya olduğunu vurguladı.

-Türk meclisinde oylanan tezkerenin Kürt kazanımlarını boğmaya yönelik olduğunu belirten TİP Diyarbakır İl Başkanı Salih Sargın, tezkereye hayır oyu veren CHP’nin bundan sonraki politikalarını da bu gelişmeye göre yürütmesi gerektiğini söyledi.