GÜNDEM 13 ARALIK 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya yönelik saldırılar ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek

- CPT Eski Başkanı Mauro Palma, Abdullah Öcalan’ın içinde bulunduğu koşulları insanlık dışı ve aşağılayıcı bir muamele olarak değerlendirerek, “Öcalan’a özgürlük istiyorum çünkü Abdullah Öcalan tarihsel bir gerçekliğin temsilcisidir” dedi.

- Tutsak oğlu açlık grevinde, kendisi de Adalet Nöbeti’nde olan Afife Kartal, şunun altını çizdi: “Çocuklarımız cezaevinde açlık grevine girmişken vicdanım rahat değil, evde nasıl rahat uyuyabilirim ki?”

- Cizîrê Bölgesi Yürütme Meclisi Eşbaşkanı Telat Yunus, inşa ve savunma sistemini her zaman birlikte geliştirdiklerini belirterek, “Özerk Yönetim kurumları ve halkımız, savaş, ambargo ve saldırılara göre örgütlenmiştir” dedi.

- DAİŞ’in Kobanê’ye yönelik saldırılarına karşılık 6-8 Ekim 2014 tarihinde gerçekleşen protesto eylemleri gerekçe gösterilerek, Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanları ve Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyelerinin de aralarında bulunduğu 18’i tutuklu 108 kişi hakkında açılan Kobanê Davası devam edecek.

- CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları Tuncer Bakırhan ile görüşecek.

- Devrimci operasyona katılan bir gerilla: “Türk ordusunun her şeyi var ama bizde olup onlarda olmayan da var; irade, adanmışlık ve yalnızca hedefe odaklanmak. Hepsinin toplamı fedailik.” Amargi Arhat Ba’nın izlenim yazısı