GÜNDEM 13 HAZİRAN 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Colemêrg Belediyesi'nin gasp edilmesinin ardından protesto eylemleri takip edilecek.

- Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) Ankara Şubesi, tecride ilişkin bin 330 avukatın Adalet Bakanlığı’na yaptığı başvurunun akıbetinin sorulması ve girişimlerde bulunulması amacıyla Ankara Barosu’na dilekçeyle başvuruda bulunacak. 

- İşgalci Türk devleti 2021 yılından itibaren “Çöktürme Planı” konsepti kapsamında yaklaşık 3 yıl 4 ay içerisinde gerilla karşı 5 bin 45 defa kimyasal silah ve yasaklı patlayıcılarla saldırdı, bu saldırılar günümüzde de devam ediyor.

- Mısırlı aktivist Dr. Seher Hesen Ehmed, İmralı’daki rejimin, Türkiye'nin izlediği kirli ve zalim siyasetin parçası olduğunu belirterek, “Bu rejim sadece fiziki bir tecrit değil, yok etmeye yönelik sistematik bir girişimdir” dedi.

- Yenişehir Belediyesi Eşbaşkanı Mehmet Ergün, kayyumdan enkaz devraldıklarını ifade ederek, borç yüküne ve yağmaya rağmen tahribatları gidermek için yoğun olarak çalıştıklarını söyledi.

- Riha’nın Heweng ilçesine bağlı Karacaören köyünde korucular halka ait araziye çöktü. Köylülerin itirazı ve mahkeme kararına rağmen korucular araziyi kullanmaya devam ediyor.