GÜNDEM 15 HAZİRAN 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Colemêrg Belediyesi'nin gasp edilmesinin ardından protesto eylemleri takip edilecek.

- Kurdistan ve Türkiye’de kayıp yakınlarının eylemleri takip edilecek.

- KCDK-E, Kurban Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajda, "Birbirimizle maddi ve manevi dayanışmayı daha da büyüterek, ülkede muhtaç durumda olan halkımızı sahiplenip, ulusal birliği ve ortak dayanışma ruhunu güçlendirmeliyiz“ ifadelerini kullandı.

- Türk devleti, Kurdistan’da halkın kendini yönetmesine hiçbir biçimde izin vermeyen politikalar uyguladı; kayyum da bunun devam olarak sürdürülüyor.

- Gazeteci Yücel Özdemir, Avrupa’da aşırı sağın bu kadar yükselmesinin sebeplerinden bir tanesinin de solun zayıflığı olduğunu belirterek, çünkü bir protesto hareketi olarak görünmediğini söyledi.

- O mekânda, o yoğunluğun içinde bir tahta parçasına PKK ve YJA Star bayrağını işlemek, muhtemelen ölümden çalınan en büyük değerdir; direnişin ve insan kalabilmenin en somut halidir.

- DEM Parti Ankara İl Eşbaşkanı Fatin Kanat, kayyum uygulamasının sadece devlet memuru atamak olmadığını, bunun altında Kürt halkını vatandaş olarak görmeme anlayışının yattığını söyledi.

- İsviçre’de yüz bini aşkın kadın Feminist Kadın Grevi vesilesiyle alanlara inerek ülkede devam eden ayrımcı politikalara karşı seslerini bir kez yine yükseltti. “Kadın durursa dünya durur” diyen on binlerce kadın feminist mücadelenin büyütülmesi çağrısında bulundu.