GÜNDEM 17 HAZİRAN 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Colemerg Belediyesi'nin gasp edilmesi ardından gerçekleştirilen protesto eylemleri ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- PKK Merkez Komitesi Üyesi Cemal Şerik, Haziran ayında gelişen direnişlerin İmralı direnişi ile doğrudan bağı olduğuna işaret ederek, “Bu nedenle Önder Apo'nun İmralı’daki direnişi uluslararası bir direniş haline geldi” dedi.

- Almanya’nın iade talebi nedeniyle gözaltına alınan ve daha sonra şartlı tahliye edilen gazeteci Serdar Karakoç, özgür basına destek veren herkese teşekkür ederek baskılara karşı mücadelenin önemine dikkat çekti.

- Savaş tehditlerine rağmen Kuzey ve Doğu Suriye'de bayram coşkusunda çocukların gülüşleri, umudu tazeleyen bir nefes gibi etrafa yayılıyor.

- Kürt halkının ve İslam aleminin Kurban Bayramını kutlayan KCK Halklar ve İnançlar Komitesi Üyesi Mirxan Karker, “Günümüzde dini kullananların söylemleri başka, yaşamları başka. Bu emek düşmanlarını iyi tanımak, her yerde teşhir etmek lazım” dedi.