GÜNDEM 18 HAZİRAN 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Colemêrg Belediyesi'nin gasp edilmesi ardından gerçekleştirilen protesto eylemleri ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Kürt soykırım savaşının her türlü hukuksuzluğun, adaletsizliğin ve çöküşün kaynağı olduğuna işaret eden KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Besê Hozat, buna yol açan sebep ortadan kaldırılmadıkça Türkiye’nin düze çıkamayacağını kaydetti.

- Metîna’daki gerillalar, topraklarını ve Kürt halkının onurunu korumak amacıyla her gün yaptıkları eylemlerle Türk ordusuna ağır darbeler vuruyor.

- TMO’nun belirlediği buğday fiyatlarının, ekonomik krizin yükünü üreticiye atmak olduğunu belirten DEM Parti’den Melis Emine Tantan, üreticinin daha buğdayı ekerken zarar ettiğini söyledi.

- İşgalci Türk devletinin gerillanın iradesini kıramayacağını vurgulayan HPG gerillası Qendîl Kureyşan, hain Kürtlerle işbirliği de yapsa, NATO’nun desteğini de alsa yenemeyeceğini vurguladı.