GÜNDEM 19 HAZİRAN 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Türk devletinin İmralı tecridini normalleştirme cabalarının asla kabul edilemeyeceğine dikkat çeken Barselona Otonom Üniversitesi Sosyologlarından Prof. Louis Lemkow, “Öcalan büyük bir figür ve Kürt sorunun çözümünde kilit bir isim. Özgür olmalı” dedi.

- Colemêrg Belediyesi'nin gasp edilmesi ardından gerçekleştirilen protesto eylemleri ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Faşist Türk devletinin sürekli propagandasını yaptığı İHA’ların, SİHA'ların gerilla tarafından teker teker düşürüldüğünü söyleyen YJA Star gerillası Beritan Amed, Kurdistan’da her zaman direniş çizgisinin kazanacağını belirtti.

- Türk devletinin bölgedeki çatışma ve kriz ortamını daha da derinleştirmek istediğine dikkat çeken PYD Eş Başkanlık Komitesi üyesi Aldar Xelîl, “Saldırılara karşı Kobanê ruhuyla mücadele edersek kazanımlarımızı da koruyabileceğiz” dedi.

- IMF’nin kredi karşılığında gerçekleştirilen uyum politikaları çerçevesinde ülkeler, daha çok sera gazına salınımına sebep oldu. Şimdiyse IMF, “Yeşil Finans” adı altında yeni kredi fonları veriyor.

- Şehit Reşit Ziron, zorluklara meydan okuyan, umudu büyüten ruhun ta kendisiydi. Adı, cesareti ve fedakarlığıyla sonsuza kadar yaşayacak olan bir destanın kahramanıydı.