GÜNDEM 2 HAZİRAN 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Kurdistan Özgürlük Mücadelesinin toplumsal bir zemine dayandığını ifade eden PKK Yürütme Komitesi Üyesi Murat Karayılan, bu gerçeğin üzerine tankla, topla, dış güçlerin desteğiyle, ihanetçilerle gidip yok edeceğini sanmanın gaflet olduğunu söyledi.

- Riha’nın Curnê Reş (Hilvan), Kayseri’nin Pınarbaşı ve Aksaray’ın Güzelyurt ilçeleri ile Sivas’ın Yıldızeli ilçesine bağlı Güneykaya, Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesine bağlı Büyükkarıştıran, Dêrsim’ın Perî (Akpazar) beldesi ve Aksaray’a bağlı Sağlık beldesinde yerel seçimler bugün yinelenecek.

- Suriye Devrimci Gençlik Hareketi Üyesi Bahoz Cûdî, özel savaş politikalarına karşı iradeli, umutlu ve dinamik bir gençlik yaratmayı esas aldıklarını belirterek toplumun eğitilmesi için gençliğin eğitilmesinin önemli olduğunu belirtti.

- CÎK Genel Başkanı Mele Şevket Çakır, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın Kürt halkı için ağır bedeller ödediğini belirterek, Kürt halkını tüm alanlarda mücadele etmeye çağırdı.

- 5 Haziran 2016’da Cîlo’nun Mêrgezer alanında şehadete ulaşan Cotkar Kato, en anlamlı şekilde yaşayan özgürlük gerillalarından biri oldu. Ardında ise zafer için dalgalanan Kurdistan bayrağını bıraktı.