GÜNDEM 2 KASIM 2021

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Türkiye’de İnfaz Kanunu ile ilgili yapılan değişikliklerin ilk önce İmralı’da uygulanıp yaygınlaştırıldığına dikkat çeken İHD Eşbaşkanı Öztürk Türkdoğan, Abdullah Öcalan’a “volta atma cezası” gibi keyfi cezalarla uygulanan tecrit ve hukuksuzluğa herkesin itiraz etmesi gerektiğini vurguladı.

- HDP PM Üyesi Özgür Zeydanoğlu, Hakkari’deki fuhuş çetesinden söz ederken, politik yönlerini görmek; bir özel savaş yöntemi olarak kullanıldığını bilmek gerektiğini söyledi.

 

- Devrimci Parti Genel Başkanı Elif Torun Öneren, yoksullardan çalınan bütçenin harcandığı ve hedefinde Kürtlerin olduğu savaşın, Saray’ın bekası için de olduğunu söyledi.

- Stuttgart’ta eylemciler, 1 Kasım Dünya Kobanê Günü’nde toplanmaya başlarken ana istasyon ve benzeri noktalarda çok sayıda özel giyim kuşamlı çok sayıda polis sokak başlarını tutmuştu. 6 yaşını bitiren Dünya Kobanê Günü de Türk polisini aratmayacak baskı, engel ve saldırılara maruz kalarak gerçekleşti.

-Yayın hayatına başladığı 2005 yılından itibaren 200 sayı çıkaran Newaya Jin gazetesi, bu sayıda ataerkil sistemin kadın, toplum ve doğa kırımı politikalarına dikkat çekiyor, kadınların mücadelesine geniş yer veriyor.

- 18 Kasım gecesi ile 19 Kasım sabahın erken saatleri arasında bir ay tutulması gerçekleşecek. Ay, kenarını güneş ışığında bırakarak yalnızca yüzde 3'ü hariç dünyanın daha büyük gölgesinde olacak.