GÜNDEM 2 MAYIS 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- DEM Parti Milletvekili Kamuran Tanhan, tecrit sistemiyle  özgürlükleri kısıtlanan, insan hakları alınan, yargısal/hukuki ve ekonomik krize sürüklenen topluma ağır bedel ödetildiğini söyledi.

- HDP Eski Milletvekili Sibel Yiğitalp, “Sayın Öcalan’ın üzerindeki tecrit topluma savaş olarak yansıyor. Tecridi devam ettirmek, bu savaşta ısrar demektir” dedi. 

- İHD Merkezi Hapishaneler Komisyonu Eş Sözcüsü Av. Yusuf Erdoğan, hapishanelerde tecride karşı eylemleri meşru ve haklı gördüklerini belirterek, “Devlet bu meşru taleplere karşı gerekli adamları bir an önce atmalıdır” dedi

- DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, “Erdoğan'ın Irak ziyaretinin temelinde Kürt halkına yönelik yeni bir tasfiye konsepti yer alıyor. Kürt halkının bugün karşı karşıya olduğu savaş konseptinin panzehiri Kürtlerin birliği ve beraberliğidir" dedi.

- Şêxmeqsûd ve Eşrefiye Mahallesi halkı, her gün Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın Savunmaları ve farklı kitaplarını okuyor, başlıklar altında tartışmalar yürütüyor.

- Halep’in Şêxmeqsûd ve Eşrefiyê mahallelerindeki kadın komünleri, kadınlar aracılığıyla topluma ulaşıyor ve eğitimin temelini oluşturuyor.