GÜNDEM 2 OCAK 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Rojava ve Medya Savunma Alanlarına yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- DAİŞ’in Kobanê’ye yönelik saldırılarına karşı 6-8 Ekim 2014 tarihinde gerçekleşen protesto eylemleri gerekçe gösterilerek, Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanları ve Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyelerinin de aralarında bulunduğu 18’i tutuklu 108 kişi hakkında açılan Kobanê Davası, Sincan Cezaevi Kampüsü’ndeki salonda görülmeye devam edilecek.

- Kürt Hareketi üzerine filmleri olan Fransız yönetmen Mylene Sauloy, Kürt kadınlarının mücadelesinin sınırlar ötesinde de bir örnek teşkil ettiğini belirterek, “Öcalan hem teorik hem de pratik anlamda kadın mücadelesi noktasında gerçek bir öncü" dedi.

- DEM Parti Amed Milletvekili Adalet Kaya, kadın aday adaylarının yoğun başvuruda bulunmasının, eşbaşkanlık sisteminin ve kadın kazanımlarının hedef alınması nedeniyle önemli bir mesaj olduğunu söyledi.

- DEM Parti Muş Milletvekili Sümeyye Boz, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının kendini dışında tutan ve sorumluluğunu belirsizleştiren bir dille kadına şiddeti ele almasının büyük bir samimiyetsizlik olduğunu vurguladı.

- DEM Parti Bedlîs İl Eşbaşkanı Fikret Birlik Bitlis halkının her zaman iradesine sahip çıktığını, aynı sahiplenmeyi yerel seçimlerinde de göstereceğini söyledi.