GÜNDEM 20 ŞUBAT 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için eylem ve etkinlikler takip edilecek.

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Fransız aktivist Elio Marseille, yüzyılımızın en önemli filozofu ve siyaset teorisyeni olarak tanımladığı Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünü isteyerek, “Öcalan tecrit edilmiş olsa da, fikirleri İmralı'yı, sınırları aştı ve şimdi tüm dünyaya dokunan bir düşünce” dedi. "

- 31 yıllık tutsak Soydan Akay, tahliye edilmesi gerekirken hastalıkların rağmen İdare ve Gözlem Kurulu’nun bahaneleriyle rehin tutuluyor.

- DEM Parti Antalya Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan adaylarından Nesibe Bahadır, yerel yönetimler için çok ciddi yasal reformlar gerektiğini belirterek, bir merkezin 81 ili yönetmesinin rasyonel olmadığını söyledi.

- DEM Parti Şemzînan Belediyesi Eşbaşkan adaylarından Nazdar Öpengin, kayyum politikaları ve irade gaspına karşı  halkın iradesinin yeniden tecelli edeceğini söyledi.

-Her ülkenin, her iktidarın bir Guantanamosu vardır. Irak’ta Ebu Gureyb, İran’da Evin, Türkiye’de İmralı vb. vardır. KDP’ninki ise Akre cezaevidir. Bu iktidarların cezaevlerindeki uygulamaları toplumu yönetme tarzına dönüşür.