GÜNDEM 20 ARALIK 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Bask Ülkesinde özgürlük mücadelesi yürüten ASKAPENA örgütünden Marixe Ruiz de Austri, Abdullah Öcalan’ın paradigmasının kendileri için bir ilham kaynağı olduğunu ifade ederek, “Öcalan umudun resmidir. O bizler için umudu temsil ediyor. Özgürlüğünü sağlamamız gerekiyor” dedi

- Şehîd Leyla Sorxwîn Amed Devrimci Operasyonu’nda cezalandırılan ve isimleri gizlenen askerlere ait eşyaların görüntüleri yayınlandı.

- KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, Aralık ayında yaşanan Maraş Katliamı, 23 Aralık Paris Katliamı ve 19 Aralık cezaevi direnişi şehitlerini andı.

- Alman hükümetinin 15 Haziran 2023’te iki arkadaşıyla birlikte şehit düşen HPG gerillası Azad Şerger’i Türk devletine sorduğu ancak hiçbir yanıt alamadığı ortaya çıktı.

- Til Rifat’li kadınlar Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün aynı zamanda halkların özgürlüğü anlamına geldiğini belirterek, Kuzey ve Doğu Suriye’nin tüm kesimlerie mücadeleyi yükseltme çağrısında bulundu.

- Amedliler, kayyumların halka hizmet etmediğini ifade ederek, yaklaşan yerel seçimlerde kayyumlara sandıkta cevap vereceklerini söyledi.

- Kuzey-Doğu Suriye Kadın Meclisi Koordinasyon Üyesi Dr. Ebîr Hessaf, Toplumsal Sözleşme’nin yeni bir Suriye’ye kapıyı açık bıraktığı gibi mevcut krize çözüm de sunduğunu söyledi.

- PSAKD Amed Şube Başkanı Aydın Atlı, Maraş Katliamı başta olamak üzere devletin hiçbir katliamla yüzleşmediğini; cezasızlık politikasının da yeni katliamlara yol açtığını söyledi.