GÜNDEM 20 HAZİRAN 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Colemêrg Belediyesi'nin gasp edilmesi ardından gerçekleştirilen protesto eylemleri ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- 1996 yılında Dersim’de fedai eylem gerçekleştiren PKK gerillası Zeynep Kınacı’yı anan HPG gerillası Şerzan Cudî ve YJA Star gerillası Dîcle Nurullah, bugün Kurdistan’ın birçok bölgesinde Zîlan’ın direniş çizgisinde mücadele ettiklerini belirtti. 

- DEM Parti Avrupa Konseyi Temsilcisi Fayik Yağızay, Fransa’da aşırı sağın yükselişinin Macron hükümetinin yürüttüğü siyasetle bağlantılı olduğunu belirterek, erken seçimlerde Halk Cephesi’nin çıkış yapacağını söyledi.

- Küresel Haklar Endeksi 2024’e göre; Türkiye, işçi hakları bakımından en kötü 10 ülke arasında. AKP iktidara geldiğinden beri işçi kazanımları günbegün gasp edildi.

- Efrînli Viyan Mazlum (Gulê Cimo) Cûdî’de gerilla olma hayalini, Metîna ve Rojava pratiğinden sonra Botan’a geçerek gerçekleştirmek istedi. Delal Amed öncülüğündeki şehitler kervanına katılana kadar da savaştı.

- AKP Wan Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, daha önce kendi mağazasında çalışan Muzaffer Otacı'yı Yüzüncü Yıl Üniversitesi'ne genel sekreter olarak atanmasını sağladı.