GÜNDEM 20 MAYIS 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya yönelik saldırıları buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Mayıs Ayı Şehitlerini anan KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık, “Bu hareketin temelinde şehitlerin mücadelesi var. Eğer halkımız bugün ayaktaysa, tarih yazıyorsa, insanlığa büyük umut oluyorsa bu değerler sayesindedir” dedi.

- PKK Yürütme Komite Üyesi Duran Kalkan, Şehit Haki Karer'in yaşamına dair Stêrka Ciwan Dergisi için değerlendirmelerde bulundu.

- HPG ve YJA Star gerillaları, Kürt Özgürlük Hareketinin öncü şehidi Haki Karer’in şehadet yıldönümünde anarak “halkımızdan ve Önderliğimizden aldığımız güçle mücadelemizi daha da güçlendireceğimizin sözünü veriyoruz” şeklinde konuştu. 

- MEB’in yeni müfredatını değerlendiren Demokratik Alevi Dernekleri (DAD) Eşbaşkanı Kadriye Doğan, yeni müfredat ile toplumun rejime uygun dizaynının hedeflendiğini söyledi. 

- Kuzey ve Doğu Suriye Demokratik Özerk Yönetimi Dış İlişkiler Dairesi Üyesi Xalid Îbrahîm, ‘Nasıl ki DAİŞ ile savaş için uluslararası bir koalisyon kurulduysa, aynı şekilde DAİŞ'li ailelerin geri dönüşü için de uluslararası bir koalisyonun toplanması gerekir’ dedi.