GÜNDEM 20 OCAK 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecrite karşı eylem ve açıklamalar ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına yönelik işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- HDP Adana Milletvekili Kemal Peköz, nöbet eylemini tecrit sonlanana kadar devam ettireceklerini, eğer bu yöntem de yetmezse farklı eylemlere yöneleceklerini belirterek, “Tecrit, mutlaka kaldırılmalı” dedi.

- Zap’ta savaşan gerillalardan Xebat Cûdî, kimyasal silahlar ve her türlü tekniğe karşı muazzam bir direniş verildiğini belirterek, “Saldırıların hepsi, direkt insan iradesini hedef alıyor ama kazanan, mutlaka insan iradesi olacak” dedi.

- Seçimlere giderken işçilerin grevlerde ve direnişlerde önemli kazanımlar elde ettiğini ifade eden EMEP Genel Başkan Yardımcısı Selma Gürkan, Emek ve Özgürlük İttifakı’nın işçi, emekçi ve ezilen halk kitlelerinin üçüncü seçeneği olduğunu da vurguluyor.

- HDP Gençlik Meclis Üyesi Celal Döner, kendisine gözaltında polis tarafından ajanlık dayatıldığını söyledi.

- Kuzey-Doğu Suriye Özerk Yönetimi Eşbaşkan Yardımcısı Emine Osê, “Erdoğan’ın tüm çabaları, Rusya’nın da desteğiyle Özerk Yönetim’i tasfiye etmek ve QSD’yi yenmektir”dedi.

- Alman İçişleri Bakanlığı, 7 Ocak’ta Paris’teki kitlesel gösteriye katılmak için yola çıkan 24 Alman vatandaşının sınırda engellendiğini kabul etti.

- Sendikalaşmanın çok zor olduğu inşaat sektöründe, yaklaşık bir yıldır iki ayrı sendika birlikte hareket ederek, son dönemde sendikacılık anlamında çok büyük başarılara imza attı.

- Yekîtiya Star’la büyüyen Rojava kadın mücadelesi, 26 Şubat 2016’da Kongra Star adıyla yeni bir aşamaya taşındı.