GÜNDEM 21 ARALIK 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Paris'te Kürtleri hedef alan saldırıdan bir yıl sonra adalet talebi yükseliyor.  Soruşturma son derece yavaş ilerliyor, çok sayıda soru yanıt bekliyor ve kayıp bir çanta var.  Soruşturmayı anti-terör savcılığının yürütmemesi başka bir soru işareti.

-Çocukları açlık grevinde olan Adalet Nöbeti’ndeki anneler, “Kürt halkı geri adım atmaz. Direnerek kazanacağız” diyerek tutsakların eylemini selamladı. 

- Kış aylarının çetin geçtiği Şehba bölgesinde, BAAS rejiminin devam eden kuşatması, akaryakıt ve sağlık malzemelerine erişimi engellediği için kamplardaki yaşam giderek zorlaşıyor.

- Yazar Ali Köylüce, 1978’de Maraş’ta Kürt Alevilere yönelik gerçekleşen katliamın, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş yıllarında başlayan soykırım-katliamlar silsilesinin devamı olduğunu söyledi.

- Kürtlere yönelik kaçırma, tehdit ve ajanlaştırma politikaları devam ediyor. İstanbul’da 32 yaşındaki Kerem İmrak, 17 Aralık günü kendilerini polis olarak tanıtan kişiler tarafından kaçırıldı, ajanlık teklifi yapıldı, cinsel işkenceye maruz bırakıldı.