GÜNDEM 21 HAZİRAN 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Colemêrg Belediyesi'nin gasp edilmesi ardından gerçekleştirilen protesto eylemleri ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Kürt halkının temel gündeminin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü olması gerektiğini belirten Sabri Ok, “Türkiye’nin geleceği, demokratikleşmesi, Kürt halkının özgürleşmesi yüzde yüz Rêber Apo’nun fiziki özgürlüğüyle bağlantılıdır” dedi.

- YJA Star gerillası Jinda Amara, “Zîlan yoldaş gereken zamanda, gerekli adımı atarak tarihi sorumluluğunu yerine getirdi. Bugün Zîlan çizgisinde yürüyen binlerce arkadaşımız var” dedi.

- Yüksek Seçim Komiserliği Eşbaşkanı Rûken Mele İbrahim, belediye seçimleri için çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, Türkiye’nin 2014’ten beri saldırdığını ve her defasında yeni bahaneler ürettiğini söyledi.

- MED-DER’den Ramazan Holat, Kurdistan'da özel asimilasyon politikalarına karşı topyekun bir mücadele içerine girilmesi gerektiğini söyledi.