GÜNDEM 21 MAYIS 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya yönelik saldırılar ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık, Başûr halkının Behdinan’da Soran’da bedeller ödediğini belirterek “Pêşmergeler, Barzaniler, KDP Türk devletinin hizmetine girsin, Başûr’u da Türk devletinin bir vilayeti yapsın diye şehit olmadılar” dedi.

-Kobanê kumpas davasında verilen intikam cezalarla yargının siyasetin talimatları doğrultusunda hareket ettiğinin bir kez daha ortaya çıktığını kaydeden hukukçular, “Ama enseyi karartmak yok! Son sözü direnenler söyleyecek” dedi.

- Eğitimcilere yönelik artan şiddetin, toplumsal bir düzlemde ele alınması gerektiğini vurgulayan Prof. Nejla Kurul, “Eğitimde şiddeti sınıfsal/ekonomik, kültürel, toplumsal bir düzlemde ele almazsak onu önleyemeyiz” dedi.

- 33 devrimci gencin hayatını kaybettiği Pîrsus Katliamı’nın firari sanıklar yönünden duruşması Urfa 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

- Gerillalar, yazı, günlük ve notlarının yanı sıra Kürt Halk Önderi’ne mektuplar da yazar. Bu mektuplarda duygularını, etkilenme düzeyini, kişisel hikayesiyle bağlığını paylaşırlar. 

- Tarihsel gelişim içerisinde rol ve pozisyonunda hiçbir değişikliğe gitmeyen KDP, bütün medya organları üzerinden Kurdistan Özgürlük Hareketi’ne saldırmayı temel hedef olarak önüne koymuş durumda. Ararat Aram’ın yazısı…