GÜNDEM 22 ŞUBAT 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- HPG ve YJA Star gerillaları, Medya Savunma Alanlarına yönelik işgal saldırılarında bulunan Türk ordusunun 3 yılda kurduğu mevzileri 90 dakika içinde imha ederek onlarca silaha, mühimmata ve askeri teçhizata el koydu.

- KCK, Tepe Cudi alanında gerçekleştirilen Şehit Doğa Viyan Devrimci Operasyonunun gerçekleşmesinde yer alan HPG ve YJA Star komutanlarını ve gerillalarını kutladı, peşmergeleri de uyararak Türk ordusu mevzilerinden uzak durması gerektiğini vurguladı. 

- Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için gerçekleştirilecek eylem ve etkinlikler takip edilecek.

- İtalyan Eski Bakan Paolo Ferrero, İmralı tecridinin faşist Mussolini iktidarının Antonio Gramsci’ye yaptıklarıyla benzer amacı taşıdığını ifade ederek, “Günümüzün Marksizm’i olan Öcalan’ın fikirlerini öldürmek istiyorlar” dedi.

- DEM Parti Yenişehir Belediyesi Eşbaşkan Adayı Safiye Akdağ, kadınlar, gençler ve çocuklar için özellikle hayata geçirmek istedikleri projeler olduğunu belirterek, özel savaşa karşı mücadele edeceklerini söyledi.

- DEM Parti Îdir Belediye Eşbaşkan adaylarından Necla Kum, gerçek halk belediyeciliği hizmetini daha güçlü bir şekilde halka sunacaklarını söyledi.

- Mimarlar Odası Amed Şube Eşbaşkanı Selma Aslan, bütün ısrarlara rağmen depremden dolayı tahribat gören tarihi mekânların restore edilmediğini söyledi.

- İnşaat İş Örgütlenme Sorumlusu Deniz Gider, ev hapsi kararlarına tepki göstererek, "Sokağın sesini kısmak, direnişin önünü kesmek için uyguluyorlar. Bu yasakları tanımamak lazım" dedi.

- Reqa’nın DAİŞ’ten kurtarılması ardından 2021’de restore edilen Firusiye At Binicilik Kulubü, 150 ata ev sahipliği yapıyor. 10-45 yaş aralığındaki bireylere binicilik eğitimi veriliyor.