GÜNDEM 22 ARALIK 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.  

- DEM Parti Amed Milletvekili Ceylan Akça, ekonomik krizin sebebinin, Kürt sorununda dayatılan çözümsüzlük ve savaş olduğunu belirterek, çözümünün Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünden geçeceğini söyledi.

-DAİŞ’in Kobanê’ye yönelik saldırılarına karşılık 6-8 Ekim 2014 tarihinde gerçekleşen protesto eylemleri gerekçe gösterilerek, Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanları ve Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyelerinin de aralarında bulunduğu 18’i tutuklu 108 kişi hakkında açılan Kobanê Davası görülmeye devam edilecek.

- DEM Parti Kadın Meclisi’nden Several Ballıkaya, demokratik yerel yönetimler ilkelerine bağlı olarak yerel seçimlerde kadın özgürlükçü çizgiyi uygulamakta kararlı olduklarını söyledi.

- KCDK-E Divanı Eşsözcüsü Murat Ceylan ve TJK-E Temsilcisi Zozan Serhat, 23 Aralık ve 6 Ocak’ta Paris’te düzenlenecek eylemlere katılım çağrısında bulundu.

- DEM Parti Gençlik Meclisi Üyesi İdris Yalçın, devletin Kürt gençleri ve kadınlarına yönelik özel savaşına işaret ederek, baskı ve inkâra karşı tüm gençleri kongreye davet etti.