GÜNDEM 22 MAYIS 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya yönelik saldırılar ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), Riha'nın Curnê Reş (Hilvan) ilçesinde 2 Haziran'da yenilenecek seçim çalışmaları kapsamında bir halk buluşması gerçekleştirilecek.

- ÖHD Cezaevi Komisyonu’ndan avukat Zilan Aydın, mahkeme, aile ve telefon görüşü boykotunu sürdüren tutsaklar hakkında soruşturmalar açıldığını, cezalar verildiğini söyledi.

- DBP Amed İl Eşbaşkanı Sultan Yaray, devletin kadın ve gençleri hedef alan özel savaş politikalarını deşifre etmeye ve karşı durmaya çalıştıklarını, ancak daha çok çalışmaları gerektiğini söyledi.

- Kuzey ve Doğu Suriye’de 11 Haziran’daki belediye seçimleri için hazırlıklar sürüyor. Özerk Yönetim Yüksek Seçim Komiserliği Eşbaşkanı Rûken Mele Îbrahîm, Suriye genelinde ilk kez bu denli demokratik bir seçim gerçekleşeceğini kaydetti.

- YJA-Star gerillaları Bêrîtan Havîn ve Zeyneb Cûdî, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın çıkışının tarihi bir çıkış olduğunu, tüm insanlık için etkili bir lider olduğunu vurguladı.