GÜNDEM 23 KASIM 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya yönelik işgal saldırıları takip edilecek.

- Kobanê Davası’nın 42’inci duruşması Sincan Cezaevi Kampüsü'nde görülmeye devam edilecek.

- PKK Yürütme Komitesi, PKK’nin kuruluş yıl dönümü vesilesiyle yayınladığı açıklamada, herkesi Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan için gerçekleştirilen küresel özgürlük kampanyasına katılmaya çağırarak, “46’ıncı yılda yolumuz açık, önümüz aydınlıktır” dedi.

- PKK Yürütme Komitesi Üyesi ve Halk Savunma Merkezi Karargah Komutanı Murat Karayılan, umudu kırılmış bir toplumun gerilla mücadelesi ile birlikte düşmana karşı mücadeleyi yükselttiğini söyledi.

- HPG ve YJA Star gerillaları, Türk işgalciliğinin Zap’taki ilerleyişini durdurduklarını, son devrimci operasyonla birlikte geldikleri yere geri göndermeyi amaçladıklarını söyledi.

- Rojava’da 33 yıldır mücadelenin içinde olan Faris Îbrahîm Seyîd, “Kürtlerin serhildanlarının başarısızlıkla sonuçlanmasının oluşturduğu umutsuzluk, Önder Apo’nun düşüncesiyle değişti” dedi.

- Türkiye’de kadın işsizliği ve yoksulluğu tablosu giderek kötüleşiyor. Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Adile Doğan, başvuran kadınların sayısının dörde katlandığını söyledi.

- KCDP Genel Sekreteri Fidan Ataselim, yeni anayasa adı altında iktidarın ülkeyi siyasal İslam’ın hegemonyası altına almak istediğine işaret ederek, bu 25 Kasım’ın daha da önem kazandığını, bu gidişatı hep birlikte durduracaklarını vurguladı.

- Dev-Tekstil Sendikası İstanbul Temsilcisi Okan Karaçam, tekstil işçilerinin ekonomik krizle birlikte daha büyük bir sömürü düzeninin içine girdiğini ve asgari ücretin altında çalışmanın dayatıldığını söyledi.