GÜNDEM 23 MAYIS 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk ordusunun Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Suruç Aileleri İnisiyatifi öncülüğünde Amara Kültür Merkezi’nde 9 yıl önce katledilen 33 devrimci genç için bir anma gerçekleştirilecek.

- Türkiye’nin en uzun soluklu sivil itaatsizlik eylemi olan Cumartesi Anneleri eylemleri bu hafta 1000. Haftasına girdi. 29 yıldır süren gözaltında kaybedilenler için adalet arayışı, üçüncü kuşak ile devam ediyor.

- Kobanê Kumpas Davası’nın bir intikam davası olduğunu söyleyen Adalet Kaya, “Özgürlük ve demokrasiye ulaşmanın yolu çok çetin. Bu yolu daha güçlü yürümeye kararlıyız” dedi.

-10 Ekim Ankara Katliamı’nı AİHM’e taşıyacaklarını belirten dava avukatlarından İlke Işık, bunun sorumluların yargılanması meselesindeki ilk başvuru olacağını söyledi.

- Türk hükümetinin Kobanê direnişe güç verenleri rehin alırken direniş alanına da saldırdığını belirten Enwer Muslim, “Türk devletinin attığı her adım, diğerinden bağımsız değil, topyekun soykırım politikasıdır” dedi.

- CKF koordinasyonu yaptığı yazılı açıklama ile 25 Mayıs tarihinde Almanya’nın Freiburg kentinde gerçekleşecek olan Kurdistan Gençlik Festivali için katılım çağrısında bulundu.