GÜNDEM 24 ŞUBAT 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- DEM Parti’nin 31 Mart Yerel Seçimlerine yönelik miting ve toplantıları takip edilecek.

- Kurdistan ve Türkiye’de birçok merkezde kayıp yakınlarının gerçekleştirdiği eylemler takip edilecek.

- Barzani ailesinin kendilerine muhalif yüzlerce eylemciyi katlettiğini söyleyen Gazeteci Bêrîvan Bergareyî, “Yıllardır Güney’e düşmanı getirerek güvenliği bozan KDP iktidarının yargılanması gerekir” dedi.

- DEM Parti Sûr Belediyesi Eşbaşkan adaylarından Adnan Örhan, “Kayyum talanına son vereceğiz. Bütün kararlarımızı halkımızla alacağız. Sûr Belediyesi halkın belediyesi olacak” dedi.

- PKK Merkez Komitesi Üyesi Helin Ümit, tüm genç kadınların starlaşmayı kendilerine yakıştırması; korkmadan, ürkmeden buna cesaret etmesi gerektiğini belirterek, “Bunun da mekanı dağlardır” dedi.

- Sürgündeki Belucistan hükümeti başkanı Na'île Qadirî, Beluci halkının da Kürt halkı gibi zulme karşı mücadele ettiğini belirterek, “Kürt kadınlarının DAİŞ’e karşı verdiği mücadele tarihi bir destandır” dedi.

- 15 yaşındayken bir teneke, odun parçası ve misina ipiyle tanbur yaparak çalmayı öğrenen Ferhat Mele, şimdi Reqa’da müzisyenler yetiştiriyor.

- DEM Parti Gever Belediyesi eşbaşkan adaylarından Şadiye Kırmızıgül, yaşanılabilecek bir Gever için halkla beraber çalışacaklarını söyledi.