GÜNDEM 24 KASIM 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya yönelik işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Kobanê Davası, Sincan Cezaevi Kampüsü'nde görülmeye devam edilecek.

- PKK Yürütme Komitesi Üyesi ve Halk Savunma Merkezi Karargah Komutanı Murat Karayılan, Kurdistan Özgürlük Gerillasının, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın perspektifleriyle insanlığı büyük bir beladan kurtardığını söyledi.

- 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü'ne ilişkin konuşan YJA Star’lı gerillalar, kadınların ataerkil sistem tarafından saldırılara maruz kaldığını belirterek, “Bizler de mücadelemizle kadına yönelik şiddete karşı duruyoruz” dedi.

- YJA Star gerillaları, sonbaharın gelmesiyle beraber gerçekleştirilen devrimci operasyonda da en ön saflardaki yerlerini aldı.

- HPG ve YJA Star gerillaları, PKK’nin 45. kuruluş yıl dönümünü Medya Savunma Alanları’nda askeri törenle kutladı. YJA Star Komutanı Gulçîn Umut, "Ortadoğu’da kalpleri özgürlük için atan tek bir kişi kalana kadar bu dağlarda faşizme karşı direniş sürecek" vurgusunda bulundu. 

- Dünya Gençlik Konferansı’na Abya Yala’dan katılan Mario Bortolotto, gençlerin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için daha çok çalışması, güçlü rol alması gerektiğini söyledi.

- Gazeteci Perihan Kaya, “Kadınlar olarak dünyanın neresinde olursak olalım yalnız olmadığımızı ve bizim gibi milyonlarca kadının olduğunu bilmeliyiz. Dayanışma ağını büyüterek mücadeleye devam edelim” dedi.

- Dünyada kadın mücadelelerinin ortaklaştığı nokta, kadınlara daha insani, adil ve özgür bir yaşam yaratmaktır. Bu noktada “Jin Jiyan Azadî“ sloganı, dünya kadın hareketlerini birbirine bağlayacak bir bağ olacağa benziyor. 

- Kadınların erkek egemen sistemin saldırılarına karşı ahlaki ve siyasi değerleri savunmak zorunda olduğunu vurgulayan PAJK üyesi Viyan Leyla, bunun bir insanlık görevi olduğunu ifade etti. 

- AKP’li Payizava (Gürpınar) belediyesinin geçtiğimiz genel seçimlerde açılışını yaptığı tekstil fabrikası üç ayda kapandı. 3 ay çalıştırılan işçilerinin ise sigortasının sadece 1 gün yatırıldığı ortaya çıktı.