GÜNDEM 25 ŞUBAT 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ile Rojava’ya yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Kürt Sorununa Çözüm ve Tecride Karşı Uluslararası Parlamenterler Heyeti’nde yer alan Fransız Milletvekili Ségolène Amiot, “Barış koşulları yaratmanın ilk adımı, Abdullah Öcalan’ın tecridinin kaldırılması ve özgürlüğüne kavuşmasıyla olur” dedi.

- Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Esenyurt İlçe Örgütü, İmralı Adası’nda 35 aydır tecrit altında tutulan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması ve Kürt sorununa demokratik çözüm talebiyle düzenleyeceği “Demokrasi ve Özgürlük Mitingi” takip edilecek.

- DEM Parti Farqîn Belediyesi Eşbaşkan adaylarından Kadri Esen, “Sandıklardan çıkan her oy, İmralı’da devam eden tecride ve Kurdistan’daki özel savaş politikalarına cevap olacaktır” dedi.

- DEM Parti Tuşba Belediyesi Eşbaşkan adaylarından Hanım Akkoş, kenti, tüm dinamikleriyle birlikte yerinde yönetim anlayışıyla yöneteceklerini söyledi.

- Polen Ekoloji’den Tuğba Kahraman, İliç’teki ekokırımın oldukça geniş bir alanı kapsadığını hatırlatarak, “Siyanür ve ağır kimyasallar, Fırat’a karışacak. Felaket, en az 100 yıllık süreci kapsayacak” dedi.

- Türk devletinin saldırılarına karşı son nefesine kadar mücadele eden şehit Azê Erdal, özgür kadın duruşu, samimi ve dürüst yoldaşlığı ile ardından destansı bir direniş tarihi bıraktı.