GÜNDEM 25 KASIM 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü vesilesiyle gerçekleştirilecek etkinlikler takip edilecek.

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Kayıp yakınlarının Kurdistan ve Türkiye’de gerçekleştireceği eylemler takip edilecek.

- MSD Eşbaşkanı Emine Omer, kadınların, mücadeleyi büyütüp güçlendikçe toplumda değişim ve dönüşüm yaratabileceğini; demokratik toplumu inşa edebileceğini söyledi.

- YJA Star gerillalarından Agirî Tolhildan, Kürt Halk Önderi’nin ezilen halkların umudu, PKK’nin özgürlük garantisi olduğunu söyledi.

- "Kadının şiddete uğraması tüm toplumun şiddete uğraması anlamına gelir" diyen Şêxmeqsûd ve Eşrefiyê Kongeya Star Koordinasyon üyesi Fehîma Hemo, Erkek egemen zihniyeti değiştirmek her gün mücadele ettiklerini belirtti.

- TUAY-DER Amed Şube Eşbaşkanı Hatice Güneş, hasta tutsakların hapishanelerde insani olmayan koşullar altında tutularak, ölüme terk edildiklerini söyledi.

-Rojava’da ilk yıllarda PKK’nin kuruluş yıl dönümlerinin kutlandığı evlerden biri de Bavê Melek’in eviydi. Şimdiki kutlamalara işaret eden Cemile Ana, “Tabii bugünlere gelene kadar büyük bedeller verdik” dedi.

- Yaklaşık 7 yıla yakındır cezaevinde tutulan Kadir Karabak’ın tahliyesi, 4. kez ertelendi. Ertelenme bahaneleri arasında temiz giyinmesi ve az kitap okuması da var.