GÜNDEM 26 ŞUBAT 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Kürtlerin Uluslararası Komplo’ya karşı 25 yıllık direniş sürecinde demokratik ulus devrimini gerçekleştirdiğini dile getiren KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Besê Hozat, 26’ncı yılda da özgürlük hamlesinin toplumsallaşıp kitleselleşeceğini belirtti.

- DEM Parti’nin Mûş’un Milazgir (Malazgirt) ilçesine bağlı Dugnûk (Konakkuran) Beldesi Belediye Eşbaşkanı adaylarından Aşan Ateş, 21 yaşında ve Türkiye’nin en genç adayı.

- Sömürgeci kayyum anlayışı ve pratiğinin yarattığı tahribatları düzenleyebilecek ve Sûr’u kendi özüne döndürecek tek parti DEM Parti olduğunu belirten Eşbaşkan adaylarından Gulan Fatma Önkol,  “Sûr’un DEM Parti’ye ihtiyacı vardır” dedi.

-‘Kürtler ve Cumhuriyet’ kitabının editörleri, Kürtler ve Cumhuriyet arasındaki etkileşimin birbirini güçlendiren ortak bir hafıza üzerinden şekillenmediğini ya da örtüşen bir gelecek projeksiyonuna sahip olmadığını söyledi.

- Kıbrıs’ın en yüksek tirajlı Filelfteros gazetesi, "küresel bir önderlik" olarak adlandırdığı Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın “Demokratik Uygarlık Manifestosu” kitabından, “İmralı Kayalıklarına zincirlendim” başlıklı yazısını yayınladı.