GÜNDEM 26 ARALIK 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- DEM Parti Kars Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit; Kayyumlarun belediyeleri gasp ettikleri andan itibaren kadın, gençlik, dil ve kültür kurumlarına saldırdığını belirterek, “Kayyum zihniyeti, kadınların tüm alanlardan silinmesini istemiştir” dedi.

- 23 Aralık’ta Xakurkê ve Metina’da ölen onlarca asker cenazesinin Hakkari Devlet Hastanesi’ne getirildiği öğrenildi. Hastane morgunda bulunan yurttaşların cenazelerinin zorla çıkartıldığı, morga girişlerin yurttaşlara yasaklandığı belirtiliyor.

- Ekonomik koşulları nedeniyle Üniversiteyi yarım bırakıp garsonluk yapmaya başlayan Ulaş Mahir Önel, verilen asgari ücretle geçinmenin imkansız olduğunu belirterek, asgari ücretin refah sınırına göre düzenlenmesi gerektiğini söyledi.

- Samandağ çarşıda mülk sahibi olan yurttaşlar, 1.4 hektarlık bölgenin 4 ay önce rezerv alanı ilan edildiğini öğrendi. Yapılanların hukuksuz olduğunu söyleyen Habip Yapar, CHP'li Belediye Başkanı Refik Eryılmaz’ın da AKP ile ortak hareket ettiğini belirtti.

- Dört parça Kurdistan’da Kürtlerin direnişinin 2023 yılına damgasını vurduğunu belirten DBP EŞ Genel Başkanı Keskin Bayındır, yerel seçimlerde üçüncü yol paradigmasının somutlaşacağını ifade etti.

- DEM Parti Dersim Milletvekili Ayten Kordu siyanürle altın aranmasını sömürge olarak nitelerken ‘hem insanları asimilasyona tabi tutuyorsunuz, hem de o bölgenin varlıklarını sömürüyorsunuz’ diyor.