GÜNDEM 26 MAYIS 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Ankara’da bugün emekliler hükümetin ekonomi politikalarını protesto etmek için büyük bir eylem gerçekleştirecek.

- Uluslararası Hukuk Uzmanı Prof. Marco Sassoli, uluslararası hukukun uygulanmasında devletlerin taraflı davrandığını ifade ederek, “Kürtlerin bir devleti olmadığı için uluslararası hukuk Türkiye’nin Kurdistan’daki varlığını bir işgal olarak görmüyor” dedi.

- Gazeteci-yazar Ender İmrek, Kobanê Siyasi Soykırım Davası kararının, müesses nizamın sınırlarını bir kez daha hatırlattığını belirterek, kararı Cumhuriyetin ikinci yüzyılında Kürt sorunu karşısındaki deklarasyonu olarak yorumladı.

- Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) başkanı Cuma Erçe, yeni müfredatın, AKP'nin parti devleti olma ve kendi devamlılığını sağlayacak nesilleri yetiştirme hedefinin ürünü olduğunu belirtti.

- Avukat Ramazan Demir, seferberlik ilanı yetkisinin aynı zamanda parti lideri olan Cumhurbaşkanı’na verilmesinin sorunlu olduğunu söyledi.

- Türkiye’de ikinci el otomobil piyasası, ekonomik belirsizlikler ve döviz kurlarındaki dalgalanmalar nedeniyle zor bir dönemden geçiyor.