GÜNDEM 27 ARALIK 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya karşı gerçekleştirdiği saldırılar ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek. 

- KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı Roboskî katliamının yıldönümü vesilesiyle yayınladığı açıklamada katliamların hesabının sorulmasını için herkesi daha fazla mücadeleye çağırdı.

- Sincan Cezaevi Kampüsü’nde görülen Kobanê Davası, Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın esasa dair savunmasıyla devam edecek.

- AKP'nin, ktidarını baskı ve zor politikalarıyla tahkim etmeye çalıştığını belirten EMEP Genel yönetim Kurulu Üyesi Selma Gürkan, "Son seçimlerden aldığı güçle faşizme koşar adım ilerlemek istiyor" dedi.

- Kuzey-Doğu Suriye’de Edebiyat Koordinasyonu, her yıl yeni bir projeyle yıla damgasını vuruyor. Bu yıl 10 genç kadını yazarlığa hazırlarken, bölgede 62 yeni kitap çıktı, 23 kitap tartışıldı ve Arapça 4 kitap da yazıldı.

- PYD Halkla İlişkiler Bürosu Eşbaşkanı Sîhanok Dîbo, Toplumsal Sözleşme’nin gelecekte Suriye’nin anayasası niteliğinde olabileceğini belirterek, "Suriye, artık sadece Suriye Arap Cumhuriyeti olamaz" dedi.