GÜNDEM 3 HAZİRAN 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı; Kürt halkı, Türkiye halkı ve demokrasi güçlerine zindanlarda tecrit-işkence sistemine karşı ortak tutum geliştirerek birleşik mücadeleyi yükseltme çağrısında bulundu.

- 1 Haziran Atılımı’nın komplocu ve tasfiyeci güçlere yönelik Apocu çizginin müdahalesi olduğunu söyleyen YJA Star komutanlarından Şerda Mezlûm Gabar, “Hareketi başarı ve zafer çizgisinden uzaklaştırmak, harekete olan inancı kırmak istediler” dedi.

- Türk devleti savaş suçları işlemeye devam ederken uluslararası güçlerden hiçbir tepki gelmiyor, Irak hükümeti bile gözünü kapatmış durumda. OPCW de kayıtsız kalmayı sürdürüyor.

- Türk hükümetinin yerel seçimlerin yapılmasını istemediği Kuzey ve Doğu Suriye'nin Demokratik Halklar Meclisi Eşbaşkanı Ferîd Etî, "Belediye başkanlarını seçmemizin, kime ve ne zararı olabilir" diye sordu.

- Kayyumdan devralınan Dêrik Belediyesi, borçların yanı sıra çalışmayan personelle uğraşırken ertelenen su ve yol sorununa çözüm arıyor.

- Avukat Şükrü Alpsoy, son günlerde 9’uncu yargı paketinin en çok tartışılan maddelerinden olan “Etki ajanlığının” en temel hak ve özgürlükleri cezalandırma amacında olduğunu söyledi.

- Newaya Jin’in 231. sayısı “Kendini Savunma Zamanı” manşetiyle çıktı.