GÜNDEM 4 HAZİRAN 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

-Colemêrg Belediyesi’nin gasp edilerek kayyum atanmasına ilişkin gelişmeler takip edrilecek

-Metîna’da 8 Nisan’da 3 gerillanın şehadete ulaştığını belirten HPG, “yoldaşlarımızın emaneti olan özgürlük mücadelemizi zaferle taçlandıracağımızın sözünü bir kez daha yineliyoruz” dedi.

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

 

-Qamişlo’nun Xerbî Mahallesi’nde bir araya gelen 25 kadın, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın eserlerini okuyarak, paradigmasını yaymayı bir görev biliyor.

 

-Türk ordusunun saldırısında şehit düşen Mehmet Yıldırım’ın annesi Ziynet Yıldırım, artık bu zulme sessiz kalınmaması gerektiğini belirterek “Devlet bize ‘Kürt kardeşim’ demesin. Biz kardeşleri değiliz. Bizi öldürüyor, katlediyor, neyin kardeşiyiz?” dedi.

-Özgürlük büyük bedeller ödenerek elde edilen bir gerçekliktir. Şehit Mehmet Yıldırım da tıpkı Önderliğin dediği gibi yaşamın komuta gücü olarak ölümsüzleşti.

 

-Türkiye’nin baskısıyla Sırbistan’da tutuklanan ve yüksek mahkeme kararlarına rağmen serbest bırakılmayan Ecevit Piroğlu, açlık grevinin 114. gününde. 47 kiloya düşen Piroğlu için dayanışma çağrısında bulunuldu.

 

-Yapı Merkezi Holding tarafından gasp edilen hakları için Dev Yapı-İş öncülüğünde direnen inşaat işçileri, “Projenin her hattında dökülen alın terimiz var, karşılığını alana kadar direneceğiz” dedi.