GÜNDEM 3 OCAK 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- DAİŞ’in Kobanê’ye yönelik saldırılarına karşı 6-8 Ekim 2014 tarihinde gerçekleşen protesto eylemleri gerekçe gösterilerek, Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanları ve Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyelerinin de aralarında bulunduğu 18’i tutuklu 108 kişi hakkında açılan Kobanê Davası görülmeye devam edilecek.

- Yerine kayyum atanan Nusaybin Belediyesi Eşbaşkanı Semire Nergiz, “Nusaybin, direniş kenti ünvanını ödediği bedellerle hak eden; rengi, duruşu olan politik bir yer. Bu iradeyi kırmak, bu kimliği anlamsızlaştırmak öyle kolay değil” dedi.

- Rosa Kadın Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Halime Akyol, kadınları yaşamdan koparmaya çalışan zihniyete karşı her alanda daha fazla örgütleneceklerini söyledi.

- Kayyum tarafından gasp edilen Van Büyükşehir Belediyesinde işçi alımları 15 bin TL rüşvet ile başladı. Bu parayı veren işe alınırken, elde edilen para ise Ülkü Ocakları ve Vatansever Gençler Derneğine aktarılıyor.