GÜNDEM 30 ARALIK 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- PKK Yürütme Komitesi üyesi Duran Kalkan, 2023’teki mücadelenin 2024’e büyük bir miras bıraktığını ifade ederek “2024'te daha çok fedaileşeceğiz, daha güçlü savaşacağız ve daha büyük kazanacağız” dedi.

- DEM Parti Eşbaşkan Yardımcısı Öztürk Türkdoğan, Türk hükümetinin, mevcut infaz kanununu bile uygulamadığını belirterek, İmralı’daki tecridin bir kanunsuzluk hali olduğunu söyledi.

- Yıl içerisinde cezaevlerinde binlerce hak ihlali yaşandı. MED TUHAD-FED’den avukat Fırat Taşkın, işkence, baskı ve ölümün adresi olan cezaevlerinin aynı zamanda direniş alanlarına dönüştüğünü söyledi.

- Dezenformasyon yasası ile ifade özgürlüğüne baskının katmerleştiği 2023’te sanatçılar sansüre uğradı, tutuklandı ya da engellendi.

- Rojhilat ve İran’da yaşanan Jin Jiyan Azadî Devrimi'yle kadınların İran devletine büyük bir darbe vurduğunu söyleyen KJAR Koordinasyon Üyesi Peyman Viyan, devrimin Kurdistan ile sınırlı kalmayıp tüm dünyaya yayıldığını belirtti.