GÜNDEM 31 ARALIK 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Rojava ve Medya Savunma Alanlarına yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı yeni yıl vesilesiyle yayınladığı mesajda “2023 yılını zafer umudunu daha da büyüterek tamamlayan halkımızın ve bütün dünya halklarının 2024 yılını bütünüyle zafer yılına dönüştüreceğine inanıyoruz” dedi.

- Son 11 ay içerisinde çoğunluğu Kürt gazetecilerin olduğu 134 gazeteci gözaltına alındı, 33 gazeteci ise tutuklandı. Bu gazetecilerin çoğunluğu Kürt gazeteciler oluşturuyor. Kürt gazetecilere yönelik baskılar 2023 yılında da hız kesmeden devam etti.

- Kongra Star Koordinasyonu üyesi Remziya Mihemed; 2024 yılında önceliklerinin işgal edilen bölgelerin özgürleştirilmesi ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğüne ilişkin çalışmalar olduğunu dile getirdi.

- Yerel seçimlere 3 ay kala AKP seçim hilelerine başladı. AKP yıllardır kaybettiği Artemêt ilçesine seçmen kaydırıyor. Yeni TOKİ ve Kiracılar TOKİ’ye son bir ay içinde 80 aile yerleştirildi.

- İHD Amed Şube Başkanı Ercan Yılmaz, Kurdistan’da hak temelinde mücadele yürüten kişilere yönelik baskı ve muhbirlik dayatmasının sistematik bir hal aldığını belirterek, “Ajanlık dayatması kişiyi özgürlüğünden mahrum bırakma suçudur” dedi.