GÜNDEM 31 MAYIS 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya yönelik işgalci Türk ordusunun saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Riha'nın Curnê Reş (Hilvan) ilçesinde yinelenecek olan yerel seçimlere yönelik kampanya takip edilecek.

- Jin TV’ye konuşan KCK Genel Başkanlık Konseyi üyesi Sozdar Avesta, kadınlar için öz savunmanın önemine değinerek toplumda en çok kadının öz savunmaya ihtiyaç duyduğunu söyledi.

- “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” ismiyle kamuoyuna duyurulan eğitimde müfredat içeriklerinin politik metinler olduğunu belirten Eğitim- SEN Genel Sekreteri Zülküf Güneş, AKP iktidarının bu müfredatla biat eden bir toplum yaratmak istediğini belirtti.

- İHD İstanbul Şube Başkanı Gülseren Yoleri, cezaevi koşullarına ve hasta tutsakların yaşadıklarına dikkat çekerek, "Tecrit sistemi, hastalıkları tetikliyor” dedi.

- DEM Parti Mersin Milletvekili Perihan Koca, sokak hayvanlarının katledilmesini öngören ‘ölüm yasası’nın reklamının yapıldığını, böylece barınaklardaki ölümün de dayatıldığını söyledi.

- DEM Parti Riha Milletvekili Dilan Kunt Ayan, Curnê Reş halkının daha büyük farklı ikinci kez iktidara yanıt vereceğini söyledi.