GÜNDEM 4 OCAK 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- DAİŞ’in Kobanê’ye yönelik saldırılarına karşı 6-8 Ekim 2014 tarihinde gerçekleşen protesto eylemleri gerekçe gösterilerek, Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanları ve Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyelerinin de aralarında bulunduğu 18’i tutuklu 108 kişi hakkında açılan Kobanê Davası devam edecek.

- Kobanê Kumpas Davası, 6-8 Ekim 2014’teki olaylardan 7 yıl sonra başladı. 108 siyasetçinin yargılandığı dava birçok siyasetçiye müebbet hapis istenirken yargılama süreci boyunca birçok hukuksuzluk örneği yaşandı.

- DEM Parti Wan Milletvekili Gülderen Varlı, kayyumların gaspçı ve hırsız olduğunu belirterek, Wan halkının önümüzdeki seçimlerde kayyumları göndereceğini söyledi.

- KON-MED, Paris katliamı şehitlerini anmak ve adalet çağrısını yükseltmek için 6 Ocak’ta Fransa’nın başkenti Paris’te gerçekleştirilecek olan yürüyüşe katılım çağrısında bulundu.

- Chiapas’ta bir araya gelen yüzlerce kişi Zapatista Hareketi’nin 30. yılını büyük bir coşkuyla kutladı.

- TJK-F ve CDK-F, Paris katliamlarına dikkat çekerek, "Başta bütün kadınlar olmak üzere Kürt halkını ve dostlarını 6 Ocak’ta Paris sokaklarını hıncahınç doldurmaya çağırıyoruz" dedi.