GÜNDEM 4 TEMMUZ 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya işgal saldırılar ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Colemêrg Belediyesi’nin gasp edilmesine karşı gerçekleştirilen “İradeye Saygı Yürüyüşü” ve nöbet eylemleri takip edilecek.

- Öz savunma olmadan, en iyi düzeyde örgütlenmeden devrimin olamayacağını belirten PKK Merkez Komite Üyesi Dilzar Dîlok, öz savunmanın başkasına da bırakılamayacağını vurguladı. 

- İmralı’da yaşanan tecridin dünyada eşi benzeri olmadığını ifade eden AK Parlamenter Meclisi Üyesi Laura Castel Fort, “Sayın Öcalan ağır bir işkence ile karşı karşıyadır. Guatemala’da dahi böylesi bir tecrit sistemi görülmemiştir. Sessiz kalınamaz” dedi. 

- Ölümsüz Komutan Zîlan’ın fedai eylemini gerçekleştirdiği 30 Haziran’da eğitim devresini tamamlayan fedailer, mezuniyet töreninde, “Halkımıza nerede saldırı gelişirse orada olacağız, Zîlan tarzıyla başaracağız” mesajını verdi.

- Ölüm orucunun kritik aşamasında olan oğlu Nurettin Kaya’nın Türk Adalet Bakanlığı’nın talimatıyla her iki saatte bir gardiyanların tacizine uğradığına dikkat çeken Dudu Kaya, “Oğlumun ölüp ölmediğini kontrol ettireceklerine talebini karşılasınlar” dedi.

- Dicle Fırat Gazeteciler Derneği Eşbaşkanı Selman Çiçek, toplumun engellenen haber alma hakkına sahip çıkmak için birlikte mücadele edilmesi gerektiğini söyledi.