GÜNDEM 7 HAZİRAN 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Colemerg’de Kürt halkının iradesine yönelik saldırıya karşı direniş ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Haziran ayı şehitlerini anan KJK Koordinasyonu, “Zîlan çizgimiz kendini büyütüp her dönemin öncüsünü yaratarak kadın özgürlükçü sistemin en temel garantisi, inşacısı olacaktır” dedi.

- Avukat Necla Mizgîn Argış, "Siyasi mahpuslar, bu eylemleri sadece tepkisel bir tutum olarak değil, aynı zamanda hakikate ulaşma mücadelesinin bir parçası olarak da görüyor” dedi.

- Gazzeli bir ailenin çocuğu olarak Serêkaniyê’de doğup büyüyen ve kenti işgal altında olan Suriye Kadın Meclisi Üyesi Muna Yusuf, anne ve babasının Gazze'de yaşadıklarını Serêkaniyê'de yaşadığını anlattı.

-Colemêrg Baro Başkanı Ergün Canan, görevi gasp edilen Mehmet Sıddık Akış’ın hapsedilmesinin hukuki değil siyasi olduğunu vurgulayarak, “Gasp rejiminin halkta bir karşılığı olmadığı 31 Mart seçimlerinde açıkça görülmüştür” dedi.

- DEM Parti Milletvekili Vezir Coşkun Parlak, "AKP-MHP faşizmi kayyum rejimini genişletmek isteyecektir ancak halkımızın direnişi bunu engelleyecek" dedi.