GÜNDEM 8 HAZİRAN 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Kurdistan ve Türkiye merkezlerinde kayıp yakınlarının eylemleri takip edilecek.

- Colemerg Belediyesi'nin gasp edilmesinin ardından protesto eylemleri takip edilecek.

- 18 Kasım 2022 günü Mûş’un Gimgim ilçesi kırsalında şehit düşen Aso Ferzad (Seyit Perendegel) çembere alındığı evin içindeki son anlarında duvara ‘Ben PKK’yim… bizim kitabımızda teslimiyet yoktur’ yazdı.

- Ulus devlet modelleri ve temsili demokrasilerin artık bir çıkmazda olduğunu ifade eden İsviçreli Tarihçi Vincent Gerber, “Tıkanmışlık karşısında Abdullah Öcalan ve Murray Bookchin’in teorileri kapitalizme meydan okuyarak, gelecek için yeni bir model sunuyor” dedi.

- Kayıp yakınlarının mücadelesini kayıt altına alan yönetmen Veysi Altay, Galatasaray Meydanı’nın sadece 1000’inci hafta için açılıp yeniden kapatılmasını Türkiye’nin bu meseleye dair inkarına bağlıyor.

- HPG gerillası Garzan Tolhildan’ın mücadelesi, Kobanê’den Zagroslara ve Amediyê’ye kadar uzanan, her türlü insanlık suçuna karşı direnmesini bilen, çağın en onurlu insanlık ve devrimci savaşı olmuştur.

- Amed’de 8 Haziran 1992 tarihinde katledilen Özgür Gündem gazetesi muhabiri Hafız Akdemir, katledildiği Sûr ilçesi Melik Ahmet Caddesi üzerindeki isminin verildiği sokakta anılacak.