GÜNDEM 8 NİSAN 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- 31 Mart yerel seçimlerinin ardından Kurdistan ve Türkiye’de seçimle bağlantılı gelişmeler takip edilecek.

- Faşist Erdoğan rejimi bir taraftan bu yoğun diplomasiyi yürütürken, diğer taraftan da demoralize olmuş, savaşma isteği ve takati kalmamış askerlerini ve ordusunu toparlamaya çalışıyor. Pirdoğan Kemal’in analizi

- DEM Parti Hukuk Komisyonu Eş Sözcüsü Sevda Çelik Özbingöl, Riha’da DEM Parti’nin halkın sevdiği kişilerle ve halkla birlikte çalışmalar yürüttüğünü ve ayak sesleri duyulan değişim çağrısının sandığa yansıdığı söyledi.

- Bayramın yakınlaşmasıyla birlikte çarşıda yaşanan canlanma esnafı sevindiriyor, çocukları şenlendiriyor, şehirleri adeta bir bayram şölenine çeviriyor. Kalplerdeki sevinç yüzlerdeki gülücüklere yansıyor.

- Şêxmeqsûdlular, Bakur Cilo’nun yaşamda ve savaşta hep öncü olduğunu belirterek, “Mahallemizdeki Arap, Kürt ve Türkmenler, şehit Bakur Cilo ile direnişe katıldı ve kazandı’’ dedi.

- Mazbatasını alarak görevine başlayan Kızıltepe Belediye Eşbaşkanı Hamdiye Bilek Turgay, “Misafirlerimizi karşılayacak bir koltuk bile bırakmamışlar. Belediyeye ait araçlar yok” dedi.