GÜNDEM 9 ARALIK 2023

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya yönelik saldırılar ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Kurdistan ve Türkiye’de kayıp yakınlarının eylemleri takip edilecek.

- Fransa’nın başkenti Avrupa Devrimci Gençlik Hareketi kongresini gerçekleştirecek.

-Avrupa Özgür İttifakı Başkanı Lorena Lopez de Lacalle, Abdullah Öcalan’ı halkının özgürlüğü için mücadele eden karizmatik bir lider olarak tanımlayarak, üzerindeki ağırlaştırılmış tecride bir an önce son verilmesi çağrısında bulundu.

-Türk devletinin Medya Savunma Alanları’nda devam eden saldırılarına karşı direniş mevzisinde yer alan gerilla Zelal Cizîr, “YJA Star gerillaları olarak başarıyı kaçınılmaz kılacağız” dedi.

- Açlık grevindeki tutsaklardan Hamdusena Ada’nın ablası Reşahat Ada, “Tecrit kırılana kadar çocuklarımız cezaevinde, bizler de Kurdistan’ın dört parçasında direnmeye etmeye devam edeceğiz” dedi.

-Bafra T Tipi’nde gördüğü işkencenin kamera kayıtlarını cezaevi savcısının, “Cezaevinin güvenliğini ihlal edeceği” gerekçesiyle vermediğine dikkat çeken Emir Karakum, “Yargı mercileri işkence yapanları kolluyor” dedi.

-HEDEP Şırnak Milletvekili Newroz Uysal Aslan; yüzde 93 engelli, 81 yaşında, tek başına hayatını kendi başına hayatını idame ettiremeyecek birisi için, adli tıp kurumunun raporunun beklenmesi yetersiz ve hukuka aykırı olduğunu söyledi.

-Orchid Grubu, Rojava’daki duvarlara yaptıkları resimlerle sokak sanatını geliştirmeyi amaçlıyor. Grubun üyeleri, sokakları renklendirmek için çalışmalarına hız vermiş durumda.