Gasp kararı iptal edilene kadar kesintisiz direniş

Colemêrg Belediyesi'nin gaspına karşı yarından itibaren başta Colemêrg olmak üzere DEM Parti'nin örgütlü olduğu tüm kentlerde kesintisiz direniş süreci başlatılacak.

COLEMÊRG BELEDİYESİ'NİN GASPI

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) yönetimindeki Colemêrg Belediyesi'ne kayyum atanmasına karşı bütün kentlerde kesintisiz bir eylem süreci başlıyor. Colemêrg başta olmak üzere DEM Parti'nin örgütlü olduğu kentlerde, kayyum kararı iptal edilene kadar eylemlerin süreceği öğrenildi. 

DEMOKRATİK KİTLE ÖRGÜTLERİNİN ORTAKLIĞIYLA

DEM Parti'nin öncülük edeceği eylem ve etkinlikler süreci, demokratik kitle örgütleri, emek ve demokrasi güçleri ile sol ve sosyalist tüm çevrelerin ortaklığıyla yürütülecek. 

COLEMÊRG’DE YARIN KİTLESEL YÜRÜYÜŞ

Edinilen bilgilere göre yarın saat 13.00’te Colemêrg'te kitlesel bir yürüyüş düzenlenecek. Çevre il ve ilçelerden sivil toplum örgütleri ve demokratik kitle örgütleri de kentteki yürüyüşe katılacak. Yürüyüş sonrası belediye önünde açıklama yapılarak, sonrasında halk buluşmaları ve nöbet eylemi başlatılacak. 

KAYYUM KARARI İPTAL EDİLENE KADAR

Ayrıca diğer kentlerde de DEM Parti ve diğer örgütlerin ortaklaşacağı eylem ve etkinlik planlaması çıkarılacak. Kayyum kararı iptal edilene kadar yürüyüş, açıklama ve halk buluşmaları organize edilecek. 

TÜRKİYE KENTLERİNDE DE

Türkiye kentlerinde de tüm demokratik kesimlerin katılımıyla benzer bir planlama çıkarılacak. Hukukçular, sendikalar, sivil toplum örgütleri, yazarlar, sanatçılar ve aktivistler de bu sürece dahil edilecek.