Gaspa karşı yürüyenler Elbak merkeze ulaştı

“İradeye Saygı Yürüyüşü” gerçekleştirenler, üç günün sonunda toplam 116 kilometre yol kat ederek Wan’ın Elbak ilçesine ulaştı.

İRADEYE SAYGI YÜRÜYÜŞÜ

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) yönetimindeki Colemêrg Belediyesi’nin 3 Haziran'da gasp edilmesine karşı başlatılan “İradeye Saygı Yürüyüşü” Wan’ın Elbak (Başkale) ilçesine ulaştı. Ova Dinlenme Tesisleri’nde yapılan basın açıklamasının ardından “Bijî Serok Apo” sloganları ve “Tecride hayır! Özgürlüğe ses ver” pankartı ile uzun bir yürüyüş gerçekleştirildi. Gün içerisinde 25 kilometre yol alan yürüyüşçüler, üç günün sonunda toplam 116 kilometre yol yürüdü.

Ova Dinlenme Tesisleri’nden Elbak girişine kadar devam eden yürüyüşte Özgür Basın üzerindeki baskılara da tepki gösterilerek, sık sık “Özgür basın susturulamaz” sloganları atıldı.  

Yürüyüş kolunun Elbak ilçe merkezine varması ile halk evlerinden çıkarak sloganlarla yürüyüşçüleri karşıladı. İlçe merkezine kadar varan yürüyüşçüler, burada yerel sanatçıların seslendirdiği şarkılarla halaya durdu.

Yarın bir haftasını tamamlayacak olan yürüyüş Wan’ın Elbak ilçesinden başlatılacak. Yürüyüşçüler sabah saatlerinde basın açıklaması yaparak Colemêrg’e bağlı Qada Azadiyê alanına varacak. Yürüyüşçüler geceyi de Zap kenarında geçirecek.