Gazeteci Derya Ren'in tahliyesi üç ay ertelendi

Yaklaşık iki yıldır tutsak olan Jinnews muhabiri Derya Ren'in mayı ayı başında tahliyesi beklenirken, "toplumla bütünleşmeye hazır olmadığı" iddiasıyla keyfi bir gerekçe öne sürülerek 3 ay ertelendi.

TALİYE ERTELENDİ

Derya Ren, Ankara merkezli bir soruşturma kapsamında 25 Ekim 2022 tarihinde Amed’deki ev baskınlarında birçok gazeteci ile birlikte gözaltına alınarak tutuklanmıştı. 

Farklı bir dosyadan aldığı hapis cezası nedeniyle tutuklanan Derya Ren’e Şanlıurfa 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi, "örgüte bilerek isteyerek yardım etme" suçlamasıyla 3 yıl 13 ay 15 gün hapis cezası vermiş ve bu ceza 2022 yılında Yargıtay tarafından onanmıştı. 

Jinnews'in haberine göre gazeteci geçtiğimiz haftalarda İdare ve Gözlem Kurulu'na çıkarılan Derya Ren'in, Mayıs ayı başında beklenen tahliyesi kurul kararıyla ertelendi.

Gazeteci Derya Ren'in tahliyesinin engellenmesinin gerekçelerinden birinin, cezaevine götürüldüğü ilk gün gardiyanların kendisine çıplak arama dayatmasına karşı çıkıp hücreye koyulması olduğu belirtildi. 

Derya Ren’in ayrıca "toplumla bütünleşmeye hazır olmadığı" iddiasıyla tahliyesinin 3 ay boyunca ertelenmesine karar verildiği ifade edildi.